Фото: "Вечірній Київ"

Буде тепло, але є нюанс: яка погода чекає на українців 13 лютого

У вівторок, 13 лютого, у більшості регіонів України очікується дощова погода. Проте утримається "плюсова" температура. 

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

За її словами, 13 лютого в Україні буде досить тепло. Вдень стовпчики термометрів досягнуть +6...+11°C, на Півдні +9...+14°C. У Криму буде справжня весна — повітря прогріється до+15...+17°C.

"Водночас це тепло розмиється дощами, які переважатимуть у більшості областей України", — проінформувала Діденко.

Синоптик попередила, що видимість на дорогах буде гіршою, адже висока вологість посилюватиме тумани. Сильного вітру у вівторок не буде.

У Києві 13 лютого буде дощова та туманна погода. Температура повітря вдень очікується +8...+10°C.

Також Діденко спрогнозувала, що в Україні з середи, 14 лютого, поступово холоднішатиме.

Якою буде погода у лютому

Раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що останній місяць зими в Україні буде досить теплим, однак з температурними гойдалками. Вже з другої половини лютого стовпчики термометрів часто підійматимуться вище нуля. Проте очікуються хуртовини, штурмові вітри та навіть грози.

Найвищі температурні показники очікуються у західних, південних та центральних областях. На початку лютого, за словами Кібальчича, на Одещині та у Криму можливе прогрівання повітря в денні години вище +10°C, а ближче до середини лютого повітря прогріватиметься до +15…+20°C в окремі дні. У східній частині, у північних областях та на Поліссі буде трохи прохолодніше.

Нагадаємо, протягом 2023 року у Києві зафіксували майже 50 температурних рекордів. Середньорічна температура у столиці становила +10,8°C. Цей показник на 1,8°C перевищує кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.02.2024 05:40