На фото: Роберт Голоб. Джерело: "Вікіпедія"

"Це складне питання": у Словенії зробили заяву щодо ударів углиб російської території

Прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб застеріг від передчасних рішень щодо застосування західної зброї дальньої дії по російській території. Зокрема, закривати дискусію з цього питання передчасно.

Як повідомляє Tagesschau, посилаючись на слова посадовця, це питання є складним та на даному етапі союзникам України потрібно обговорити всі варіанти, а згодом обрати той, який найкраще підійде для наявної ситуації.

Зазначається, що цю заяву Голоб зробив з огляду на скептицизм Німеччини щодо використання далекобійної західної зброї для ударів по російській території. За його словами, "говорити заздалегідь, що є якісь питання, які не обговорюються, є не найкращою тактикою".

"Поки що Німеччина та Сполучені Штати Америки гальмують у цьому питанні", — додає видання.

Зауважимо, що у четвер, 26 вересня, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що Україна може отримати дозвіл на удари західною зброєю по країні-агресорці Росії до початку зими.

"Я очікую, що впродовж найближчих днів і тижнів ми будемо мати дуже сильну позицію, щоб забезпечити Україну усім необхідним, оскільки ми наближаємося до цієї важкої зими 2025 року", — зазначав Леммі.

Нагадаємо, раніше видання "Голос Америки" повідомило, що президент Сполучених Штатів Джозеф Байден ще не знімав обмеження для України на удари вглиб Російської Федерації. Паралельно Велика Британія веде "делікатні" переговори з Білим домом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.09.2024 01:30