Фото: Бен Кердін. Джерело: "Вікіпедія

Фейковий Кулеба телефонував американському cенатору та запитував про далекобійні удари по Росії, — NYT

Очільнику комітету у закордонних справах Сенату Сполучених Штатів Америки Бену Кердіну телефонувала невідома особа, яка видавала себе за колишнього міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу.

Як повідомляє The New York Times, посилаючись на лист від служби безпеки Сенату, під час розмови у Zoom невідомий поводив себе "нетипово" та розпитував про дозвіл на удари по російській території ракетами дальнього радіуса дії.

Зазначається, що Кардін отримав електронний лист від "Дмитра Кулеби", у якому начебто екс-очільник українського Міністерства закордонних справ висловив бажання з'єднатися з ним через Zoom. Під час відеодзвінка людина виглядала та говорила, як Дмитро Кулеба.

"Однак у Кардіна виникли підозри, коли співрозмовник почав ставити політично вмотивовані питання у зв'язку з майбутніми виборами", — зазначає видання.

Співрозмовник американського посадовця цікавився його думкою щодо далекобійних ударів по території Росії. Втім, Кардін завершив розмову і повідомив Держдепартамент Сполучених Штатів про цей інцидент. Видання зауважує, що в електронному листі служби безпеки Сенату не було вказано, що йдеться саме про Кардіна, але двоє неназваних посадовців Сенату підтвердили The New York Times, що йдеться саме про нього.

Зокрема, сам Кардін частково підтвердив цей інцидент у своїй заяві в середу, 25 вересня. Посадовець визнав, що останніми днями зловмисники обманним шляхом намагалися поспілкуватися з ним. За його словами, хтось видавав себе за відому особу. Варто наголосити, що посадовець не уточнив, хто саме був цією особою, та не зробив жодного натяку щодо України. 

Нагадаємо, раніше кандидат у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що його країна начебто "застрягла" у війні в Україні. За словами політика, тепер тільки його перемога на президентських виборах нібито має допомогти американцями "вийти" звідти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 02:26