Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

США натрапили на приховані наслідки війни в Україні, — The Hill

Повномасштабна російсько-українська війна має вплив не лише на американську політику та зовнішню політику, але й на соціальну структуру Сполучених Штатів Америки. Зокрема, це підтверджує другий за кілька місяців замах на екс-президента Дональда Трампа.

Як повідомляє The Hill, згідно з одним з опитувань, 66% республіканців хотіли б, щоб Вашингтон заохочував Київ до ведення переговорів з Москвою, тоді як більшість демократів, а саме 62%, виступають за те, щоб підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Такий політичний розкол у зовнішній політиці поширюється навіть на сприйняття того, яка країна є головним ворогом для США. Так, республіканці найбільше занепокоєні Китаєм, тоді як демократи передусім стурбовані загрозою від РФ. Видання зауважує, що американська допомога не змогла переломити хід війни в Україні й Росія продовжує повільно просуватися. Однією з ключових причин цього є те, що українським військам потрібні новобранці для поповнення сил більше, ніж зброя й фінансування.

Втім, повномасштабна війна між Росією та Україною також виявила певні військові проблеми західних країн. Йдеться про недостатній промисловий потенціал США для поповнення запасів озброєнь і критично важливих снарядів.

"Війна також несе приховані наслідки, включаючи інфляцію всередині країни. Опитування показало, що 49% американців підтримують переговори між Україною та Росією, щоб витрати американських домогосподарств більше не зростали", — зауважує The Hill.

На думку геостратега Брахми Челанні, приховані наслідки війни в Україні також поширюються на геополітичну сферу країни, зокрема перешкоджаючи можливостям Вашингтона реагувати на серйозніші виклики, з яким вони стикаються з боку Пекіна. Також деякі країни починають розглядати альтернативи американському долару, що може вплинути на послаблення його впливу, особливо це стосується сфери нафтових ринків. 

Челлані додає, що затяжна повномасштабна війна між Росією та Україною не входить в інтереси США. Втім, припинення війни "потребує діалогу і дипломатії, яких чинний президент США Джозеф Байден уникає з російським диктатором Володимиром Путіним".

Нагадаємо, раніше під час візиту до Києва американські дипломати ознайомилися з елементами плану перемоги України. Про основні його пункти їм розповів президент Володимир Зеленський. Зокрема, цей план отримав схвальні відгуки у США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.09.2024 14:09