Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Трамп пообіцяв "вивести" США з війни в Україні в разі його обрання президентом

Сполучені Штати Америки начебто "застрягла" у війні в Україні. Тож тепер тільки перемога Дональда Трампа на президентських виборах нібито допоможе американцями "вийти" звідти.

Таку заяву зробив кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп під час виступу на мітингу в Атланті у вівторок, 24 вересня.

Колишній президент знову пообіцяв у разі своєї перемоги "врегулювати війну в Україні" та "покласти край хаосу на Близькому Сході", тому що світ "дуже близький до Третьої світової війни".

"Байден і Камала втягнули нас у війну в Україні, і тепер вони не можуть нас звідти вивести. Не можуть. Я спостерігав за ним: "Ми вийдемо-вийдемо-вийдемо". Він каже це вже три роки", — запевнив Трамп.

Він також повторив свої слова про Зеленського, який "є найкращим торговцем на Землі" та кожного разу після поїздки до США "забирає зі собою 100 мільярдів доларів".

"Але ми застрягли в цій війні та далі застрягатимемо, якщо тільки мене не оберуть президентом. Я це зроблю. Я проведу переговори. Я вийду звідти. Ми повинні вийти", — сказав він.

Далі Трамп допустив сценарій, за якого Росія може перемогти у війні проти України, навівши на підтвердження своїх слів твердження "когось", з ким спілкувався днями: "Вони перемогли Гітлера, вони перемогли Наполеона. Це те, що вони роблять. Вони воюють, і це неприємно".

А після цього кандидат у президенти повторив тезу, яку вже неодноразово спростовували, — про те, що США дали Україні "майже 300 мільярдів доларів", а Європа — "лише невелику частку від цієї суми". І звинуватив Байдена в тому, що він навіть не намагався змінити ситуацію.

"Думаєте, Байден не спить ночами, думає, як ми змусимо Європу заплатити? Ні, він спить", — підсумував Трамп.

Як відомо, Трамп неодноразово заявляв, що знає, як завершити війну в Україні. На дебатах із віце-президенткою Камалою Гарріс він ухилився від відповіді, чи хоче перемоги України у війні, повторюючи лише, що "хоче припинити війну", та стверджуючи, що реальні людські втрати у ній нібито сягають мільйонів.

Нагадаємо, за результатами соціологічного опитування, яке нещодавно провели на замовлення CNN, шанси кандидатів у президенти США Камали Гарріс і Дональда Трампа на перемогу приблизно рівні. Явного лідера на теперішній момент немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.09.2024 23:54