Дональд Трамп і Камала Гарріс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Гарріс проти Трампа — хто фаворит: соціологи оприлюднили результати опитування

Шанси кандидатів у президенти Сполучених Штатів Америки Камали Гарріс і Дональда Трампа на перемогу приблизно рівні. Явного лідера на теперішній момент немає.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провели на замовлення CNN. За найсвіжішими даними, 48% виборців у США підтримують Гарріс, 47% — Трампа, ще близько 2% хочуть голосувати за лібертаріанця Чейза Олівера, 1% — за кандидата від Партії зелених Джилл Стайн.

Гарріс проти Трампа: результати опитування у США

Джерело: CNN

Також, згідно з відповідями респондентів, 72% прихильників Трампа швидше підтримують його, ніж хочуть голосувати проти Гарріс. При цьому 60% прихильників Гарріс швидше підтримують її, ніж хочуть голосувати проти Трампа.

Фахівці звернули увагу, що такі результати є значним зрушенням порівняно з тим, що відбувалося влітку. В останньому соцопитуванні видання, яке провели невдовзі після виходу президента США Джо Байдена з передвиборчих перегонів, прихильники Гарріс були поділені порівну між тими, хто її підтримував, і тими, хто виступав проти президентства Трампа.

При цьому прихильники Байдена в ранніх опитуваннях стверджували, що своїм вибором вони здебільшого виступають проти Трампа.

До речі, раніше дані соцопитування суттєво відрізнялися від тих, які публікують зараз. Зокрема, 16 вересня Reuters оприлюднило результати плебісциту, згідно з яким Гарріс на національному рівні мала перевагу над Трампом у 5% — 47% проти 42%. Такі цифри були одразу після дебатів між Трампом і Гарріс.

Нагадаємо, що Дональд Трамп 21 вересня відкинув можливість проведення ще одних президентських дебатів, заявивши, що "надто пізно" проводити повторний захід із віце-президенткою Камалою Гарріс після того, як вона погодилася на дебати 23 жовтня, які мав організовувати CNN.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.09.2024 20:57