Дональд Трамп і Камала Гарріс. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Гарріс проти Трампа: результати опитування вказали на несподіваний поворот у передвиборчих перегонах

Віце-президентка США Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на п’ять відсоткових пунктів — 47% проти 42% — за менш як два місяці до президентських виборів. Такі цифри зафіксували на загальнонаціональному рівні.

Про це свідчить опитування Reuters/Ipsos. За його результатами, Гарріс збільшила відрив у загальнонаціональному рейтингу від Трампа після президентських дебатів, у яких, на думку більшості респондентів, вона перемогла.

У попередньому опитуванні Reuters/Ipsos віце-президентка від Демократичної партії випереджала опонента на чотири пункти.

Серед виборців, які сказали, що чули хоча би щось про президентські дебати, 53% опитаних сказали, що перемогла Гарріс, а 24% — що переміг Трамп. Окрім того, близько 52% респондентів Reuters/Ipsos сказали, що Трамп на дебатах запинався та не мав переконливого вигляду, тоді як те ж саме про Гарріс сказав тільки 21%.

Проте аналітики наголосили, що загальнонаціональні опитування дають важливі сигнали про погляди електорату США, але переможця виборів визначають саме результати голосування в кожному штаті.

Як відомо, перші опитування після дебатів показали, що більшість вважають переможцем віце-президентку Гарріс, аніж колишнього президента Трампа.

Нагадаємо, що серед сенаторів у Республіканській партії панує розчарування через виступ їхнього кандидата на дебатах. Союзники Трампа вважають, що він програв дебати з Гарріс, які пройшли у вівторок, 10 вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.09.2024 22:31