Фото: Pixabay

Частину України накриють дощі та шквали: де очікувати погіршення погоди у вівторок

У другий робочий день поточного тижня погоду в Україні визначатиме циклон з атмосферними фронтами. У зв'язку з цим у низці областей очікуються дощі та посилення вітру до штормових значень.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко

Згідно з прогнозом, у східних областях дощ добереться вже пізно ввечері, а на Півдні країни опади будуть малоймовірними, однак хмарність збільшиться.

Вночі температура повітря очікується на рівні +1....+6°С, а вдень стовпчики термометрів найвище підстрибнуть на Заході та Півдні, де повітря прогріється до +10...+14°С. У центральній частині буде +8...+11°С, у східних областях +7...+10°С. Найхолоднішою буде завтра північна частина, впродовж дня лише +5...+8°С.

"Пориви південно-західного вітру можуть досягати у вівторок штормових значень, обережно!" — попередила Наталка Діденко.

У столиці, за словами синоптика, буде хмарно й вітряно, періодично очікується дощ. Вдень стовпчики термометрів покажуть лише +5...+7°С.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, погода у листопаді 2023-го буде теплішою, ніж у попередні роки, а опади — помірними. Середня місячна температура передбачається +2...+7°C, а місячна кількість опадів очікується 34-65 мм, в горах Криму та місцями в Карпатах до 100 мм, що також відповідає нормі. Проте у північно-східних областях — 28-32 мм, що дещо менше за норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.11.2023 05:17