Фото: Dárek pro Putina

Чехи пожертвували $2,3 млн для України: що придбають за ці кошти (фото)

 

Жителі Чехії змогли зібрати 2,3 мільйона доларів США для потреб ЗСУ. На ці кошти куплять реактивну систему залпового вогню РМ-70 і 365 ракет до неї.

Про це повідомили на сторінці організації "Подарунок для Путіна".

Активісти відзначають, збір тривав два з половиною місяці. За цей період внески зробили 19 165 осіб та компаній. Очікується, що ракетна установка буде розгорнута протягом кількох тижнів.

"Завтра ми розпочинаємо черговий збір коштів. Ми будемо збирати гроші на те, на що ще ніхто у світі не збирав кошти. І це буде справді вибухово", — анонсували в чеській організації.

RM-70 

Це чеська реактивна система залпового вогню (РСЗВ), яка була розроблена у 70-ті роки ХХ століття в Чехословаччині. Фактично вона є копією радянського БМ-21 "Град", проте її легше перезаряджати. До складу системи RM-70 входять: самохідна пускова установка, некеровані реактивні снаряди, система управління вогнем, транспортно-заряджувальна машина.

Характеристики RM-70:

  • дальність стрільби — максимальна 20,5 км, мінімальна вісім км;
  • маса у бойовому становищі — 33,7 тонни;
  • маса снаряда — 66 кг;
  • калібр — 122 мм;
  • кількість напрямних труб — 40;
  • час перезаряджання — дві хвилини;
  • розрахована на чотири особи.

РСЗВ RM-70
Фото: Вікіпедія

Нагадаємо, Чехія передасть Україні дві системи протиповітряної оборони "Куб" і відповідні ракети. Радянська система ППО використовується для атаки на літаки й вертольоти.

Окрім цього Чехія готова вести переговори щодо створення центру технічного обслуговування, ремонту та капітального ремонту важкої техніки в рамках державного підприємства та кількох приватних компаній. Чехи готові готувати українських військовослужбовців: до кінця 2023 року планується навчити до чотирьох тисяч українських воїнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 15.05.2023 16:24