Через війну в Україні МВФ погіршив прогноз зростання світової економіки

19 КВІТНЯ 2022 17:00

Міжнародний валютний фонд знизив свої очікування щодо зростання світової економіки протягом наступних двох років через вторгнення Росії в Україну.

За прогнозами МВФ, світова економіка зросте на 3,6% у 2022 і 2023 роках, що на 0,8 і 0,2 процентних пункти нижче від січневого прогнозу. Це є різким уповільненням у порівнянні зі зростанням на 6,1% у 2021 році, пише TrueUA із посиланням на CNN.

Прогноз ґрунтується на очікуваннях, що війна обмежиться територією України, подальші санкції проти Росії не будуть спрямовані на її величезний енергетичний сектор, а наслідки пандемії продовжуватимуть згасати.

Нагадаємо, нещодавно Георгієва повідомила, що Міжнародний валютний фонд готується до масштабного відновлення України після війни проти Росії. Крім того, фонд підтримає країни, які прийняли українських біженців.

Відомо, що 9 квітня Рада директорів Міжнародного валютного фонду погодила відкриття спеціального рахунку для переведення коштів країн-донорів на допомогу Україні. Спецрахунок "призначений для спрямування донорських ресурсів у виді грантів та позик на допомогу Україні у задоволенні платіжного балансу та бюджетних потреб і стабілізації економіки".

Економіка, 19.04.2022 17:00