МВФ погодив відкриття спецрахунку для переведення коштів Україні від країн-донорів

09 КВІТНЯ 2022 08:25

Рада директорів Міжнародного валютного фонду погодила відкриття спеціального рахунку для переведення коштів країн-донорів на допомогу Україні. 

Про це повідомив заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован у Facebook, пише TrueUA.

"Рада директорів МВФ погодила відкриття спеціального адміністративного рахунку для направлення грошей країн-донорів на допомогу Україні. Ми з Мінфіном лобіювали це рішення разом з урядом Канади та з самого початку отримали підтримку ще й Нідерландів, Польщі, країн Скандинавії та Балтії", ‒ розповів Рашкован.

За його словами, 1 мільярд доларів від Канади буде направлений на допомогу уряду України через інструменти МВФ.

У Міжнародному валютному фонді зазначили, що спецрахунок "призначений для спрямування донорських ресурсів у виді грантів та позик на допомогу Україні у задоволенні платіжного балансу та бюджетних потреб і стабілізації економіки". У ніч на суботу МВФ поширив прес-реліз щодо рішення ради директорів на прохання кількох країн-членів затвердити відкриття керованого рахунку для України, надаючи донорам надійний інструмент для спрямування фінансової допомоги.

Наголошується, що представники МВФ продовжують тісно співпрацювати з владою України в їхньому екстреному реагуванні на економічні потрясіння, викликані війною.

Економіка, 09.04.2022 08:25