Фото: DR

Чи готуються рашисти до нового наступу? У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

З Білорусі до РФ повертаються військові підрозділи, які вже завершили спільну підготовку. Нові формування, що прибувають з початку січня, проводять бойове злагодження. Створення наступального угрупування не фіксується.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ході щоденного брифінгу в Медіацентрі "Україна-Укрінформ".

"Створення необхідного наступального угруповання, яке б було готове здійснити вторгнення на територію України з цього напрямку на цей час не відмічається. Російські підрозділи в Білорусі перебувають на полігонах, де проводяться навчання, де вони проходять підготовку", — повідомив Демченко.

Речник відзначив, що на території Білорусі постійно відбуваються спільні навчання, а з 16 січня ще й з авіаційною компонентою.   

В Держприкордонслужбі зауважили, що за ситуацією в Білорусі постійно стежать і фіксують підрозділи розвідки, щоб розуміти, наскільки загрозливою є ситуація.  

Тому нарощено оборонні позиції як по лінії кордону, так і прикордонню. Роботи з інженерно-фортифікаційного укріплення тривають по всій протяжності кордону з Білоруссю.

Нагадаємо, за даними секретаря РНБО Олексія Данілова, російське політичне керівництво готується до нового удару. З цією метою нарощуються сили для підготовки нового наступу. Ймовірно, він може статися за трьома основними напрямками. 

Війна, 31.01.2023 19:58