Фото: DR

Росія перекинула на територію Білорусі нові військові підрозділи

Росія перекинула на територію Білорусі нові військові підрозділи. Ті війська, які вже пройшли спільні навчання з білоруськими Збройними силами, повернулися на територію РФ.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За словами Демченка, наразі ситуація на кордоні контрольована і переміщення військової техніки та особового складу російських підрозділів не зафіксовано.

"Ситуація по кордону з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Звісно, що цей напрямок досить напружений, оскільки Білорусь не припиняє підтримувати Росію у війні, яку вона розв’язала проти нашої країни, ну й, власне, надає і свою територію, і свій повітряний простір. Там постійно відбуваються навчання між підрозділами Російської Федерації, Республіки Білорусь. Тривають навчання авіаційної компоненти, які мають завершитись десь 1 лютого. Проте, на щастя, поруч із нашим кордоном ми не відмічаємо переміщення ні військової техніки, ні особового складу цих підрозділів", — розповів посадовець.

Речник ДПСУ зауважив, що російські військові переважно перебувають на полігонах, які надала в користування РФ Білорусь. Загалом на території Білорусі можуть знаходитись близько дев'яти тисяч військовослужбовців Російської Федерації.

Він додав, що Росія провела ротацію, перекинувши в Білорусь нові підрозділи замість тих, що вже пройшли підготовку.

"Раніше ми фіксували дещо більшу їхню кількість. Але ті підрозділи, які вже пройшли навчання, були переведені назад на територію РФ для того, щоб надалі перекинути на напрямки, де ведуться бойові дії, а на територію Білорусі зайшли нові підрозділи для проведення цих навчань і, власне, підготовки", — зауважив Юрій Демченко.

Нагадаємо, російські загарбники продовжують нарощувати свої сили з метою підготовки до нового наступу на Україну. Вони можуть атакувати Україну з трьох напрямків.

За словами президента Зеленського, наступ РФ може початися в будь-якому місці, оскільки російського диктатора Володимира Путіна не влаштовують поточні результати РФ на фронті.

Війна, 30.01.2023 15:21