Фото: ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Чисельна перевага Москви у війні проти України почне скорочуватися до кінця року, — Business Insider

Чисельна перевага окупаційної російської армії, ймовірно, почне знижуватися вже до кінця цього року. Наразі Москва натрапляє на дуже серйозні труднощі на тлі високих бойових втрат.

Як повідомляє видання Business Insider, посилаючись на дані американського військового аналітика Майкла Кофмана, Москва не зможе довго підтримувати наступальні темпи.

"Перевага Росії на полі бою, найімовірніше, зменшуватиметься в міру того, як ми входитимемо в цю зиму і дивитимемось далі у 2025 рік", — зауважив він.

За його словами, запаси російської техніки та ресурсів виснажуються, попри поповнення втрат шляхом відновлення старих радянських запасів, які має Росія на складах. Кофман наголошує, що наразі росіяни "проїдають" свою радянську спадщину, а темпи виробництва техніки досить низькі, якщо порівняти їх з втратами окупантів на полі бою в Україні. 

"Російські військові змушені змінювати тактику, щоб мінімізувати втрати, що знижує їхню здатність до значущих оперативних проривів", — додав аналітик.

Так, за даними видання, в останні місяці Москва пропонує новобранцям великі бонуси, що, на думку аналітика, свідчить про проблеми з вербуванням. За таких темпів втрат у живій силі російська кампанія з набору контрактників не здатна відповідати вимогам та "йти в ногу з часом". 

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомляло, що, за оцінками Сполучених Штатів Америки, українські військові зможуть утримувати територію Курської області не менше, ніж впродовж кількох місяців. Наразі українські сили не мають суттєвих проблем з логістикою та утриманням цих територій, адже російські війська зосередилися на просуванні на Сході України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 11:10