Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Bloomberg: Україна може утримувати територію в Курській області ще кілька місяців

За оцінками Сполучених Штатів Америки, українські військові зможуть утримувати територію Курської області не менше, ніж впродовж кількох місяців. Наразі українські сили не мають суттєвих проблем з логістикою та утриманням цих територій, адже російські війська зосередилися на просуванні на Сході України.

Як повідомляє видання Bloomberg, посилаючись на власні джерела, Збройні сили України на сьогодні мають більш стабільне постачання артилерійських боєприпасів, ніж раніше.

Так, покращення у постачанні снарядів частково можна пояснити зусиллями з боку союзників. Йдеться про ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ, а також про зусилля США та Франції стосовно розвитку артилерійського потенціалу України в довгостроковій перспективі.

Український наступ у серпні цього року, який відбувся в районі Курська, спочатку вразив союзників України своїм швидким початковим успіхом. Втім, це також викликало занепокоєння у деяких офіційних осіб, адже, за їхніми словами, вартість операції може виявитися високою, якщо Москва контратакує та витіснить українські війська.

"Президент України Володимир Зеленський заявив, що його країна може використовувати цю територію як розмінну монету в переговорах, хоча незрозуміло, коли можуть відбутися переговори з Москвою, оскільки російський диктатор Володимир Путін не виявив серйозного бажання", — зауважує видання.

Bloomberg додає, що, за словами високопоставлених американських чиновників, Україна зможе утримувати територію Курщини "принаймні кілька місяців, якщо не довше".

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що українські війська продовжують операцію на території Курської області Російської Федерації. Ситуація у регіоні є динамічною, що пояснюється безперервними атаками з обох сторін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 09:38