Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ захопили у Курській області станцію супутникового зв'язку (фото)

У Курській області Росії українські військові захопили російську станцію супутникового зв’язку Р-448. Станція була взята під контроль військових у повній її комплектації.

Про це повідомляє прес-служба 409-го окремого стрілецького батальйону. Зазначається, що такі станції виготовляє російська компанія "ИТИС".

Вона має схожі характеристики зі станцією "Аурига", однак у неї є особливість у вигляді розбірної антени. Відомо, що Р-448 призначена для організації двох високошвидкісних каналів зв’язку в Ku або С-діапазонах з використанням VSAT-технології.

Так, зв’язок забезпечується через космічні апарати орбітального угруповання типу "Експрес", "Ямал", а також  через космічні апарати широкосмугового супутникового зв’язку "Благовест" в С-діапазоні частот. На озброєнні окупаційної армії станція перебуває з 2014 року. 

Загальна вага цієї станції складає понад 112 кілограмів, а збирається вона з шести елементів. Станція здатна приймати діапазон частот від 10950 до 11750 МГц, а передає від 13750 до 14500 МГц. Швидкість передачі сигналів складає від 32 до 4096 кбіт/c. Втім, факт захоплення подібних станцій не є чимось новим, адже подібні прилади виробництва "ИТИС" вже захоплювали українські військові. Зокрема, про захоплення станції "Аурига-1.2В" стало відомо у квітні 2022 року.

Нагадаємо, у серпні військові контррозвідники Служби безпеки України у співпраці зі Збройними силами знищили на Запоріжжі ворожу радіолокаційну станцію "Каста". Її вартість залежно від комплектації стартує від 60 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2024 08:53