Фото: Мілітарний

Була "очима" російської ППО: українські військові знищили радіолокаційну станцію ворога на Запоріжжі

Військові контррозвідники Служби безпеки України у співпраці зі Збройними силами знищили на Запоріжжі ворожу радіолокаційну станцію "Каста". Її вартість залежно від комплектації стартує від 60 мільйонів доларів.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Бійці Служби безпеки, які працюють на гарячих напрямках фронту у Запорізькій області, вистежили та скоригували вогонь по ворожій РЛС дальнього виявлення 39Н6 "Каста-2Е2", — йдеться у повідомленні.

Ця радіолокаційна станція була "очима" російської ППО, яка контролювала повітряний простір України. Окупанти ховали її в тилу, ретельно маскували та часто передислоковували.

"Але військові контррозвідники із 13 Головного управління СБУ полюють саме за такими рідкісними цілями. Тож і цього разу змогли вистежити РЛС і навести на неї вогонь на знищення", — зазначили в прес-центрі.

Варто зазначити, що з початку повномасштабної війни різні підрозділи Служби безпеки загалом уразили на лінії фронту вже 166 засобів російської ППО і 446 радіоелектронної боротьби, а також радіоелектронної та радіотехнічної розвідки.

рлс "кастра"

Фото: СБУ

Нагадаємо, 14 серпня Сили оборони України знищили ворожий Су-34 на території Курської області. Це сталося цієї ночі під час бойового завдання українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 17:35