Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Будемо тиснути на Росію ще сильніше": Зеленський оцінив два місяці з початку операції в Курській області

У неділю, 6 жовтня, виповнилося два місяці з того часу, як Збройні сили України розпочали військову операцію у Курській області Росії. Це стало важливим етапом російсько-української війни.

Таке переконання висловив президент України Володимир Зеленський під час свого традиційного вечірнього відеозвернення.

"Сьогодні — два місяці наших військових дій у Курській області. І це дуже важливий етап війни. Те, що значно допомогло й надалі допомагає нашій державі. Українці довели, що можуть витискати війну в Росію. І за достатньої підтримки партнерів зможемо тиснути на Росію саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть", — сказав він.

Окрім того, президент поінформував, що сьогодні провів нараду з головою уряду Денисом Шмигалем щодо роботи протягом наступних тижнів і комунікації з міжнародними партнерами.

"Говорив також із головкомом ЗСУ Сирським. Була доповідь щодо поточної ситуації на фронті. Покровський напрямок, Курахівський, Лиманський. Головком разом з іншими військовими, із представниками Міноборони наступного тижня працюватимуть з нашими партнерами щодо деталей плану перемоги – військових пунктів плану та стратегічних безпекових. Я відправив наших представників у Вашингтон — начальника Генштабу Баргилевича та віце-премʼєр-міністерку Стефанішину", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах, що впродовж минулого тижня російські загарбники застосували проти України близько 20 ракет, понад 800 керованих авіаційних бомб і майже 400 ударних безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2024 21:40