Фото: Офіс президента

"Цей тиждень може стати позитивним": Зеленський розповів про підготовку до "Рамштайну"

На сьогодні триває активна підготовка, як України, так і Сполучених Штатів, а також команд інших наших партнерів до засідання у форматі "Рамштайн", яке відбудеться вже наступного тижня.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні. Як зауважив очільник держави, наступний тиждень буде сповнений змістовних рішень, зустрічей і переговорів.

"І тиждень цей може стати позитивним для нашого захисту, для нашого бачення того, як має закінчитись війна. Ми для цього все зробимо, на сто відсотків зробимо. Зробимо ефективно", — зауважив гарант.

За словами Зеленського, найближчими днями відбудуться політичні консультації між командами на урядовому та дипломатичному рівнях. Зокрема, у консультаціях також візьмуть учать і військові, які говоритимуть про наповнення воєнних пунктів плану перемоги.

"Це те, що може доволі швидко посилити Україну, українські позиції — наш фронт передусім. І все, що зазначено в Плані, абсолютно реально для наших партнерів. Є у світу цей ресурс посилення, який дозволить рухатись вперед за Формулою миру", — наголосив президент.

Він додав, що на сьогодні головна мета нашої держави — гарантувати надійний мир і тривалу безпеку, а це можливо виключно на основі міжнародного права і без будь-якої торгівлі суверенітетом чи торгівлі територіями.

"Саме так, як передбачено Формулою миру. Україні потрібен мир — справжній, справедливий, — гарантований захист від війни. Це можливо тільки на сильних позиціях. І тільки тоді, коли і наш народ, і наші партнери дійсно обʼєднані. Саме для цього ми працюємо. Дякую всім, хто нам допомагає і хто готовий, так само як і ми, зробити наступний тиждень багато в чому історичним", — резюмував Зеленський.

Зауважимо, раніше президент Володимир Зеленський назвав головну ціль майбутнього "Рамштайну". Засідання вимагає визначити дії, як посилити тиск на Російську Федерацію за війну й встановити справедливий мир.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден анонсував зустріч лідерів Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Союзники зберуться в жовтні у Німеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.10.2024 20:58