Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден збирає лідерів країн формату "Рамштайн" у Німеччині: коли відбудеться зустріч

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден анонсував зустріч лідерів Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Союзники зберуться в жовтні у Німеччині.

Про це йдеться у заяві американського лідера, опублікованій на сайті Білого дому.

"Наступного місяця я скличу в Німеччині зустріч на рівні лідерів Контактної групи з оборони України", — йдеться у заяві.

За його словами, засідання скличуть для "координації зусиль понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії".

"Цими діями я ясно даю зрозуміти: Сполучені Штати нададуть Україні підтримку, необхідну для перемоги у цій війні", — наголосив Байден.

Варто зазначити, що це буде вже 25 зустріч союзників у форматі "Рамштайн".

Раніше журналісти видання Spiegel інформували, що Байден приїде з візитом до Німеччини з 10 по 12 жовтня. Він планує запросити лідерів Франції та Великої Британії, щоб обговорити підтримку України. Медійники акцентували, що наступного місяця відбудеться другий візит президента США до Німеччини за час перебування на посаді, проте перший державний. Байден здійснив свій перший двосторонній візит у Німеччину як президент США 2022 року, коли відвідав саміт G7 в Ельмау в Баварії.

Нагадаємо, що 24 вересня президент США Джо Байден виступив на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Він закликав не ослаблювати підтримку України, поки вона не здобуде справедливий і тривалий мир.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 14:59