Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Не маємо втомлюватися": Байден зробив гучну заяву про Україну на Генасамблеї ООН

У вівторок, 24 вересня, президент США Джо Байден виступив на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Він закликав не ослаблювати підтримку України, поки вона не здобуде справедливий і тривалий мир.

Про це повідомив офіційний сайт Генеральної асамблеї ООН.

"Ми всі поважаємо статут ООН. Коли Росія вдерлася в Україну, ми могли просто не реагувати та висловити протест і занепокоєння. Але я та віце-президентка Камала Гарріс активно розпочали діяти, мобілізувати надзвичайну допомогу", — сказав американський президент.

Байден наголосив, що війна лідера Кремля Володимира Путіна зазнала невдачі у своїй основній меті — зруйнувати Україну, до того ж на підтримку України об'єдналися понад 50 країн. Найголовніше, за словами політика, — український народ піднявся на боротьбу.

Крім того, Росія хотіла послабити НАТО. Але, як підкреслив Байден, Альянс більший і об'єднаніший, ніж будь-коли. Як відомо, 2023 року Фінляндія стала 31 членом НАТО, а наступного року до Альянсу приєдналася Швеція.

"Зараз світ має визначити, чи будемо ми далі підтримувати Україну в здобутті своєї свободи чи ми відійдемо та дозволимо руйнування України. Це моє питання. Ми не маємо втомлюватися, не можна відвертати погляд, потрібно підтримувати Україну, поки вона не здобуде справедливий і тривалий мир", — заявив Джозеф Байден.

Нагадаємо, вчора видання "Голос Америки" повідомило, що президент США Джо Байден ще не знімав обмеження для України на удари вглиб Російської Федерації. Паралельно Велика Британія веде "делікатні" переговори з Білим домом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.09.2024 19:13