Джо Байден. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден не надав дозволу Україні бити вглиб Росії, — ЗМІ

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден наразі ще не знімав обмеження для України на удари вглиб Російської Федерації. Паралельно Велика Британія веде "делікатні" переговори з Білим домом.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Президент Джо Байден у неділю у Вашингтоні, відповідаючи на питання репортера, чи вирішив він дозволити Україні використовувати далекобійну зброю, сказав — ні", — зазначає видання.

Як заявляє міністр закордонних справ Британії Девіда Ламмі, переговори з Вашингтоном щодо дозволу України використовувати ракети Storm Shadow в Росії — тривають.

Під час виступу на конференції Лейбористської партії в Ліверпулі, Ламмі наголосив, що труднощі та виклики війни в Україні будуть ще "глибшими й суворішими", особливо наприкінці 2025 - 2026 років й далі.

"Тож це критичний час для сміливості та мужності, терпіння та сили духу з боку союзників, які підтримують Україну", — сказав він.

Міністр додав, що партнери України обговорюють, що ще може стати у пригоді нашій державі на полі бою для утримання лінії фронту.

"Як міністр закордонних справ я, звичайно, не збираюся коментувати оперативні деталі, тому що це може лише допомогти Путіну (Володимир Путін, диктатор Росії, — ред.). Але між союзниками в реальному часі ведеться дискусія про те, як ми можемо підтримати Україну з наближенням зими", — додав Девід Ламмі.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії, що для України є дуже важливим дозвіл на удари вглиб Росії американською зброєю. Тому Київ намагається переконати Вашингтон, адже всі союзники дивляться саме на рішення США.

Водночас очільник Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг не ставиться серйозно до попередження російського диктатора Володимира Путіна щодо розмов про дозвіл Україні бити далекобійною зброєю углиб Росії. На його думку, в разі дозволу Києву бити по цілях у РФ далекобійними західними ракетами "неправильно говорити, що союзники НАТО стануть стороною конфлікту".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2024 14:24