Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Чи отримала Україна дозвіл від США на удари вглиб Росії: відповідь Зеленського

Для України є дуже важливим дозвіл на удари вглиб Росії американською зброєю. Тому Київ намагається переконати Вашингтон, адже всі союзники дивляться саме на рішення Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії.

"Усі дивляться на рішення США. Всі чекають на такі рішення. Після цього ухвалюють рішення. Це правда. І тому ми дуже хотіли використовувати цю зброю та просто атакувати цими літаками військові бази, а не цивільну інфраструктуру", — пояснив президент.

Водночас він підтвердив, що Україна просто хоче мати можливість атакувати бази, які використовуються для бомбардувань української території.

"Ці літаки, ці реактивні літаки, звідти вони використовують не тільки ракети, вони щомісяця скидають чотири тисячі керованих авіабомб, тільки на Сході нашої території, чотири тисячі бомб. І ці бомби та ракети б'ють по українському цивільному населенню, по школах, по енергетиці. Вся наша енергетична інфраструктура зруйнована на 80%. Цими керованими бомбами", — наголосив Зеленський.

Водночас він зауважив, що під час зустрічей з партнерами він уже повідомив їм, що вони чекали занадто довго.

"Зараз Росія розпочала переносити свої літаки зі 100, 150 кілометрів, 300 до 500. Після цього я вам скажу, що тепер нам потрібно більше дозволів", — додав президент.

На запитання Закарії, чи має наразі Україна дозвіл на глибокі удари по Росії, Володимир Зеленський відповів: "Ні".

Нагадаємо, український президент також зазначив, що іноземна допомога нашим збройним силам мала сприяти укомплектуванню 14 військових бригад. Проте не вийшло це зробити навіть для чотирьох бригад.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2024 19:59