Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Із 14 нових бригад не укомплектували навіть чотири: Зеленський пояснив проблеми із затримкою допомоги від союзників

Іноземна допомога Збройним силам України мала сприяти укомплектуванню 14 військових бригад. Проте не вийшло це зробити навіть для чотирьох бригад.

Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії. Таким чином він відповів на запитання, чому навіть після допомоги США та Євросоюзу, Збройним силам України досі бракує снарядів.

"Дуже багато причин. По-перше, постачання озброєння відбувається доволі повільно. По-друге, нам потрібно укомплектувати 14 бригад — досі в нас цього немає. Із цього пакета бригад ми не оснастили навіть чотири", — зазначив він.

Саме тому, за його словами Україні потрібне внутрішнє виробництво дронів. Його зараз замало, але це вдалося зробити та запустити процес.

Він також наголосив, що поки рішення про надання допомоги ухвалювалося, Сили оборони використовували "все, що могли".

"Протягом восьмимісячної паузи, що передувала позитивному рішенню Конгресу США, ми використовували все, що могли. Ми передали все, що мали в резервах, - на складах і в резервних бригадах, які нам потрібні. Ми забрали в них все, що було, — всю їхню зброю", — пояснив президент.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, ситуація на лінії бойового зіткнення залишається складною. Сили оборони України спрямовують зусилля на зрив наступальних планів російського агресора та знищують його особовий склад і техніку. Загалом від початку доби вже відбулося 100 бойових зіткнень. Найбільше їх зафіксовано на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2024 19:20