Журналіст Фарід Закарія та Володимир Зеленський. Джерело: Telegram-канал президента України

Чотири основні пункти й один додатковий: Зеленський розповів про план перемоги України

Президент Володимир Зеленський має намір представити президенту США Джо Байдену план перемоги України. Він містить чотири основні пункти й один додатковий, який буде потрібен після війни.

Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії.

"Я підготував декілька пунктів. Чотири з них — основні пункти. Плюс один, який нам потрібен після війни. Отже, я поділюся цим із Байденом", — зазначив український президент.

Він уточнив, що йдеться про безпеку, про геополітичне місце України, про дуже сильну військову підтримку, яка має бути доступною.

"І про те, що ми маємо вільно вирішувати, як використовувати ту чи іншу річ. Йдеться про рішення щодо економічної підтримки, але які, гадаю, будуть цікавими. Але я думаю, що це головне. Ми готові", — наголосив Володимир Зеленський.

Він також додав, що якщо президент Байден оцінить і підтримає український план і якщо він і його команда зможуть додати ще щось, що посилить нашу позицію, то Україна буде готова.

У цьому ж інтерв'ю Зеленський заявив, що всі пункти плану перемоги України, який він планує представити президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти, залежать від рішення Байдена, а не російського диктатора Володимира Путіна.

Нагадаємо, агенція Reuters повідомляла, що Україна спочатку просила США дозволу використовувати ракети ATACMS для ураження російських авіабаз. Однак зараз серед потенційних цілей для українських далекобійних ударів — російські військові командні центри, склади пального й озброєння, а також місця зосередження військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 18:35