Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Чотири найвпливовіші лідери світу зустрінуться в Німеччині: вони обговорять підтримку України, — ЗМІ

У жовтні президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відвідає Берлін. Під час його візиту Німеччина планує запросити лідерів Франції та Великої Британії, щоб обговорити підтримку України.

Таку інформацію оприлюднило видання Spiegel. Журналісти дізналися, що Байден приїде з візитом до Німеччини з 10 по 12 жовтня.

Німецький уряд також планує запросити президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера, поки американський президент Джо Байден перебуватиме в країні.

Зустріч у так званому форматі "четвірки", найімовірніше, стосуватиметься передусім підтримки України.

За інформацією журналістів Spiegel, Байден також планує відвідати військову базу США в Рамштайні. Медійники акцентували, що в жовтні відбудеться другий візит президента США до Німеччини за час перебування на посаді, проте перший державний. Байден здійснив свій перший двосторонній візит у Німеччину як президент США 2022 року, коли відвідав саміт G7 в Ельмау в Баварії.

Нагадаємо, що сьогодні президент США Джо Байден виступив на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Він закликав не ослаблювати підтримку України, поки вона не здобуде справедливий і тривалий мир.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.09.2024 21:57