Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW проаналізували останні бої в Курській області: як розвивається український наступ

Українські Збройні сили продовжують операцію на території Курської області Російської Федерації. Ситуація у регіоні є динамічною, що пояснюється безперервними атаками з обох сторін.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків, українські сили продовжили наземні атаки в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області 5 жовтня, але не досягли підтверджених успіхів. Російські мілблогери заявили 4 жовтня, що російські сили відбили Медвеже (південний схід від Глушково), але ISW не виявив підтвердження цим заявам. Українські сили атакували на південний захід від Глушкового в районі Веселого та Нового Шляху і на південний схід від Глушково у районі Медвежого. Повідомляється, що підрозділи російської 83-ї окремої гвардійської повітряно-десантної бригади діють у Глушківському районі. Також зазначається, що підрозділи російської 106-ї гвардійської дивізії десантників, 56-го полку (Сьома дивізія десантників) і 1427-го мотострілецького полку (територіальні війська) діють поблизу Ведмежого.

Українські Збройні сили продовжують операцію на території Курської області Російської Федерації.

Мапа: ISW

За інформацією ISW, російські війська нещодавно просунулися на головному українському виступі в Курській області на тлі боїв 5 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 вересня, показують, що російські війська нещодавно просунулися під час механізованої атаки чисельністю до взводу на південний схід від Обухівки (південний схід від Коренево). Українські війська атакували на південний схід від Коренево у напрямку Любимівки та Обухівки; на північ від Суджі у напрямку Камишівки та на південний схід від Суджі у районі Плехово. Повідомляється, що підрозділи російської 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот, східний військовий округ) діють у районі Обухівки.

Нагадаємо, нещодавно аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що російський масштабний наступ, ймовірно, завершиться найближчими тижнямиРосійські сили, ймовірно, витратили значну частину своїх резервів на тривалу наступальну операцію на півночі Харківської області, посилений темп наступу на Покровському напрямку та заході Донецької області та відповідь на українське вторгнення в Курську область.

Раніше керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив, що Збройним силам України вдалося зупинити наступ російських окупаційних військ на Покровському напрямку Донецької області. Також було відбито наступ росіян у Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 06.10.2024 08:29