Число жертв циклону «Ідай» зросла

24 БЕРЕЗНЯ 2019 15:25

У Мозамбіку число жертв тропічного циклону «Ідай» зросла: за даними влади країни, підтверджена загибель в результаті повеней і зсувів 446 осіб.

Від стихії постраждали в цілому понад півмільйона жителів країни, близько 110 тисяч з них знаходяться в таборах, спішно обладнаних для тих, хто залишилися без притулку, повідомляє Euro News.

У сусідній Зімбабве число загиблих склало 259, 217 числяться зниклими без вісті, близько 16 тисяч були змушені покинути свої будинки.

У Мозамбіку, Зімбабве і також потрапила в зону циклону Малаві спостерігаються перебої з подачею електроенергії. У Малаві загинули 56 осіб.

Перший і найпотужніший удар «Ідай» завдав по порту Бейра - другому за величиною Мозамбікському місту - а потім попрямував в сторону Зімбабве і Малаві, змітаючи все на своєму шляху.

За даними Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Бейра і його передмістя зруйновані на 90%. За даними міністерства навколишнього середовища Мозамбіку, зона повені в країні становить близько 3 тисяч квадратних кілометрів.

Світ, 24.03.2019 15:25