ФОТО: ТВІТЕР MICHAEL A. HOROWITZ

Чого боїться Росія та навіщо встановлює ППО на дахах у Москві: роз'яснення Bloomberg

Влада Росії почала встановлювати ППО на дахах московських будівель після того, як кілька безпілотників завдали удару по центру країни.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що росіяни розмістили у соціальних мережах фотографії підйомних кранів, які встановлюють системи ППО "Панцир" на даху в центрі Москви, а також оборонні споруди, встановлені у західному передмісті біля офіційної резиденції президента Володимира Путіна. 

У виданні зауважили, що Кремль ухвалив рішення про додаткові заходи безпеки, після того, як кілька безпілотників завдали удару по містах РФ.

Зокрема, минулого місяця безпілотники завдали ударів по військових базах у Саратові та Рязані, приблизно за 500 км (311 миль) від столиці, за словами офіційних осіб, знайомих із ситуацією із ситуацією у Кремлі, нові системи ППО доповнять протиракетні системи навколо столиці.

"Зусилля Кремля захистити російське населення від наслідків його вторгнення в Україну вичерпуються, оскільки війна триває вже другий рік. Оголошена у вересні мобілізація спровокувала масовий спротив росіян, які прагнуть уникнути призову. Пізніше влада почала перевіряти бомбосховища по всій Росії після більш ніж трьох десятиліть після закінчення холодної війни", — додали у виданні.

Нагадаємо, ввечері 19 січня в Мережі з'явилися фото і відео з системами ППО на дахах будівель і майданчиках Москви. Зокрема, було опубліковано фото будівлі міністерства оборони РФ на Фрунзенській набережній, де встановлено "Панцир-С1".

Крім того, зранку 20 січня з’явилось відео, на якому автор стверджує, що ППО встановлена за 10 км від резиденції президента Росії Володимира Путіна в Москві.

Системи протиповітряної оборони в Москві стали приводом для кепкувань в Україні. Повітряні сили України висміяли російську ППО на дахах житлових будинків. А Москва запевняє, що всі відео і фото із розміщення ППО — фейк.

 

Світ, 20.01.2023 21:40