Фото: ТВІТЕР MICHAEL A. HOROWITZ

Москва розмістила дивні ППО на дахах будинків: ЗСУ висміяли Росію (фото)

Системи протиповітряної оборони в Москві стали приводом для кепкувань в Україні. Повітряні сили України висміяли російську ППО на дахах житлових будинків.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону новин 19 січня з гумором прокоментував встановлення ворожої ППО на дахах будинків.

Коментуючи інформацію про розміщення "Панцир-С1" на даху російського Міноборони, Ігнат сказав, що "це як Іван-дурак на печі їде". Він також підкреслив, що тут нема чому дивуватись.

Водночас після шквалу критики та насмішок Держдума РФ поспішила виправдатися і заявила, що відео та фото систем ППО на дахах у Москві є фейками. Відповідну заяву зробив член Комітету з оборони Державної Думи Євген Лебедєв, передають пропагандистські ЗМІ.

За словами Лебедєва,  знімки були нібито сфабриковані за допомогою монтажу чи фотошопу.

"Я нічого про це не знаю. Я думаю, це фейки, монтаж", — сказав Лебедєв.

Нагадаємо, ввечері 19 січня в Мережі з'явилися фото і відео з системами ППО на дахах будівель і майданчиках Москви. Зокрема, було опубліковано фото будівлі міністерства оборони РФ на Фрунзенській набережній, де встановлено "Панцир-С1".

Росіяни встановлюють ППО на дахах будинків

Крім того, зранку 20 січня з’явилось відео, на якому автор стверджує, що ППО встановлена за 10 км від резиденції президента Росії Володимира Путіна в Москві.

Війна, 20.01.2023 17:45