Фото: сайт Офісу президента

Данілов назвав ще одну країну, у яку хоче вторгнутися Росія

Наступною ціллю Росії може стати Казахстан. Росія має намір піти на цю країну з повномасштабним вторгненням.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону, пише TrueUA.

"На сьогодні Казахстан — це наступна країна, в яку буде мати велике бажання російське сучасне терористичне угрупування для захоплення. Але я не можу сказати, що зараз вони занадто активні", — сказав він.

Раніше Данілов заявляв, що російські загарбники можуть спробувати здійснити новий наступ на річницю повномасштабного вторгнення (24 лютого) або у березні. Водночас Україна готується дати відсіч ворогу.

"Це може бути річниця. Для них ці дати є чомусь сакральними речами. Це може бути й в березні. Ми маємо готуватись до таких подій щодня й ми готуємось", — пояснив Данілов в інтерв'ю "Суспільному".

Прогнози аналітиків щодо термінів війни в Україні

Експерти американського Інституту вивчення війни у новому звіті за 15 січня, аналізуючи ситуацію на полі бою в Україні, заявили, що зусилля Кремля щодо створення умов для затяжної війни можуть свідчити про підготовку ймовірних рішучих стратегічних дій у 2023 році. Вони назвали кілька ймовірних сценаріїв наступу, зокрема: у районі Луганської області, використання українського контрнаступу, повторний наступ з Білорусі.

Водночас видання The Times з посиланням на західну розвідку повідомило, що найближчим часом російський диктатор Володимир Путін може оголосити другу хвилю мобілізації для збільшення армії РФ. Такі дії, ймовірно, спричинені бажанням здійснити новий повномасштабний наступ на Україну. Журналісти припускають, що до цього часу в Україні якраз висохне земля, а Росії вдасться навчити й відправити на фронт до 500 тисяч нових призовників.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 16 січня провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Вище політичне та військове командування обговорило події на передовій, окремо проаналізувало ситуацію на Донеччині й Півдні.

Війна, 16.01.2023 23:16