Фото: сайт Офісу президента

Данілов пояснив, чому у Росії різко почали хвалити Шойгу

13 СІЧНЯ 2023 21:15

Кремль боїться, що Сполучені Штати Америки визнають ПВК "Вагнера" терористичною організацією. Як тільки це станеться, в американських чиновників виникне "багато запитань".

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, пише TrueUA.

"Як тільки США визнають, що це терористична організація (йдеться про ПВК "Вагнера", – ред.), тоді почнуть ставити питання: звідки у терористів зброя, хто цими терористами командує. І саме це зараз турбує їх. Тому зараз вони хочуть викинути з ефіру саме ПВК "Вагнера" та Пригожина, а наступним буде Кадиров", – сказав Данілов.

За словами Данілова, після визнання США ПВК "Вагнера" терористичною організацією міністр оборони РФ Сергій Шойгу і новопризначений начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов автоматично стануть терористами.

"Тоді терористами автоматично стануть міністр оборони, Герасімов, і всі ті керівники, які робили свою кар'єру, в один момент перетворяться в міжнародних терористів.... Зараз цей процес почався, в США почалися про це розмови, почався рух. Саме це їх налякало", – заявив голова РНБО.

Нагадаємо, за даними української розвідки, російське військове командування створило новий документ, у якому написано як саме кремлівським пропагандистам треба висвітлювати події війни проти України. 

Там сказано, що надавати інформацію про війну краще з погоджених міністерством оборони Росії джерел. Окрім цього, потрібно акцентувати її на позитивній ролі особисто міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Також необхідно звертати увагу на те, що Росія воює не проти України, а проти НАТО. Оскільки українським військовим надається західне озброєння.

Війна, 13.01.2023 21:15