Фото: Рада національної безпеки та оборони

Данілов різко відреагував на заяви, що "контрнаступ застопорився"

Український контрнаступ просувається, і свідченням цього є щоденне знищення російських окупантів. За підсумками війни Україна зможе відновити свою територіальну цілісність.

Про це в інтерв'ю Ilsussidiario заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов. Він наголосив, що український контрнаступ не застопорився.

"Важко назвати стабільністю щоденне знищення однієї чи кількох рот росіян та їх тилів, ліквідація вузлів зв'язку, арсеналів та командних пунктів", — заявив Данілов. 

Він зазначив, що процес розпаду Росії вже розпочався, а повномасштабне вторгнення в Україну лише прискорило його.

"Найкращою гарантією територіальної цілісності буде повне та беззастережне повернення всіх окупованих територій, включаючи Донецьк та Луганськ, під контроль української влади", — наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 18:21