Фото: Генштаб ЗСУ

Україна може здійснити ще один наступ: Захід назвав ймовірні терміни

Захід вважає, що Збройні сили України мають можливість піти у ще один великий контрнаступ. Ймовірно, він може відбутися навесні наступного року. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що нинішня операція України з повернення своїх окупованих територій може тривати ще досить довго і через мінування та посилену оборону росіян просувається не так швидко й успішно, як цього очікував Захід, а ймовірність переговорів до зими невелика.

"Захід був не дуже задоволений першими спробами Сил оборони України прорвати оборону окупаційних військ Росії. Там вже обговорюють, чого можна досягти в найближчі кілька місяців і як підготуватися до затяжного конфлікту, оскільки час минає, Україна втрачає багато техніки, снарядів та живої сили", — наголошують у виданні.

До того ж навіть, якщо прориву цього літа не буде, Україна зможе вести бойові дії до зими, проте дощ і сніг можуть сповільнити важку техніку. Попре все ж у США впевнені, що Україна просувається успішніше та швидше за росіян, і перемога вже не за горами.

"Наразі мета Києва — завершити поточний наступ із достатніми успіхами, щоб продемонструвати українським громадянам і прихильникам у Вашингтоні, Берліні та інших країнах, що їхня підтримка не була марною і має тривати", — повідомляють журналісти.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 15:47