Фото: ДБР

Збитки на 50 мільйонів гривень: ДБР оголосило підозру одному з керівників обласного лісгоспу на Вінниччині

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру посадовцю лісової галузі Вінниччини. Він завдав майже 50 мільйонів гривень збитків.

Про це повідомляє ДБР.

Правоохоронці повідомили про підозру одному із начальників відділу Центрально-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства. На момент скоєння правопорушень обіймав посаду т.в.о. першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Задокументовано п'ять епізодів того, як він незаконно надавав дозволи на рубку лісу на території Могилів-Подільського лісгоспу при відсутності оцінки впливу на довкілля від відповідних держорганів. Через це було зрубано понад сім тисяч дерев різних порід на площі 14 гектарів, що завдало 48 мільйонів 600 тисяч гривень збитків. 

Правоохоронці наголошують, що екосистема насаджень, де було зрубано дерева, зазнала негативних антропогенних змін і не може бути відновлена до першочергового стану ще довгі роки.

Нагадаємо, троє лісників Гайсинського лісгоспу у Вінницькій області допустили незаконні рубки лісу на ввірених їм територіях. Через їхню недбалість державі завдано збитків на сім мільйонів гривень. Встановлено, що протягом тривалого часу службовці не належно виконували свої обов’язки, через що зловмисники безперешкодно знищили лісові насадження на площі до 30 гектарів та зрубали близько півтисячі дерев різних порід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.07.2023 14:38