Фото: ДБР

ДБР викрило податківців, які "кришували" продаж незаконних цигарок

Працівники Державного бюро розслідувань викрили масштабну схему з продажу нелегальних цигарок. Керівники податкової обласного рівня покривали незаконний бізнес.

Про це повідомляє ДБР.

З другої половини 2022 року посадовці керували схемою із продажу нелегального тютюну. Найбільш активно працювала мережа в Одеській та Вінницькій областях.

Зокрема, лише на Вінниччині функціонувало 27 точок із продажу контрафакту з фальшованою поміткою "дьюті-фрі". Сума від реалізації цигарок лише в одній області складала десятки мільйонів гривень щомісяця, а бюджети різних рівнів недоотримували мільйонні податки.

Правоохоронці провели близько півсотні обшуків у Вінницькій та Одеській областях. Виявлено та вилучено понад 100 тис. пачок цигарок загальною вартістю більше п'ять млн грн, майже 1,5 млн грн готівкою, документацію, яка свідчить про проведення неякісних перевірок тютюнових "точок", записи із "чорною бухгалтерією", засоби зв’язку та носії інформації.

Працівники ДБР повідомили про підозру "керівнику" продажу контрафакту на Вінниччині у незаконному придбанні, зберіганні, збуті та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Крім того, досудове розслідування здійснюється за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Податківцям у кількох областях може загрожувати до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань передало в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів конфісковане майно на понад 4,7 мільярда гривень. Такими є результати роботи відомства за перший квартал 2023 року. Загальна вартість усіх активів, за даними відомства, перевищує 4,7 млрд грн. Значну частину цих коштів складає майно федерації профспілок України, яке у різний період було незаконно роздане приватним власникам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.04.2023 15:16