Фото ілюстративне, Джерело: ДБР

ДБР підтвердило затримання екс-начальника митного поста "Чорноморськ-порт" на вимаганні хабаря

Державне бюро розслідувань підтвердило затримання одного із керівників митного поста "Чорноморськ-порт" на вимаганні хабаря за експорт зерна. Напередодні ми повідомляли, що, за інформацією наших джерел, йдеться про Євгена Носова.

Як пише прес-служба ДБР, розглядається питання вручення йому підозри.

Стало відомо, що митник, який наразі обіймає посаду начальника відділу оформлення цього ж митного поста, вимагав $4100 за безперешкодне переміщення через кордон вантажівок із зерновими культурами та отримання на них необхідних експортних сертифікатів EUR1.

Тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються інші факти отримання хабарів та інших причетних до зокрема хабарництва на митниці. У фігуранта та осіб, які можуть бути причетні до цього злочину, були проведені обшуки. Серед іншого було виявлено майже $100 тис. готівкою. 

Планується повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ДБР у взаємодії з Національною поліцією провели масштабну спецоперацію з викриття злочинної групи з мільйонним оборотом, яка займалась поширенням наркотиків

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.02.2023 18:01