Таких шапок в армії вже немає. Джерело: censor

Держрезерв України позбудеться "шапок-ушанок" та іншого непотрібного майна: чим його замінять

Непотрібне майно, що зберігається в Держрезерві та термін зберігання якого закінчився, реалізують на конкурсних засадах. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 7 листопада.

Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації Міністерства економіки України.

Зокрема, згідно з рішенням уряду, на торгах реалізовуватимуть шапки зі штучного хутра для військовослужбовців, закладені до Держрезерву на початку 2000 років. Але з 2017 року наказ Міноборони ввів нові правила носіння військової форми. "Шапки-ушанки" не відповідають цим новим вимогам, отже, вони не потрібні військовими.

Також реалізації підлягає зерно врожаїв 2007-2018 років, що зберігається на потужностях Держрезерву. Визначені терміни зберігання зерна державного резерву — 2 роки. Враховуючи, що якість зерна дедалі погіршується, його вартість — зменшується, зволікання з реалізацією загрожує державі більшими збитками. Нарешті реалізовуватимуть на конкурсних засадах непотрібну моторну оливу М-63/10D, термін зберігання якого теж завершується.

"Реалізація цього майна, термін зберігання якого закінчився, дозволить державі заощадити кошти, які зараз витрачаються на його зберігання. Фактично майна, яке виявилося непотрібним замовникам навіть в умовах війни, що само по собі показово. Натомість надходження від продажу дозволять освіжити та поповнити запаси Держрезерву. Кошти спрямують на придбання матеріальних цінностей з актуальної номенклатури, яка відповідає вимогам сучасності, потребам держави та замовників", — зазначив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

Нагадаємо, що в Україні змінили підхід до державних резервів. Кабмін ухвалив відповідне рішення ще в лютому. Уряд створив мобілізаційний резерв, щоби держава була завжди забезпечена всіма першочерговими речами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.11.2023 13:44