Дієтологи склали список продуктів, які повинні бути в раціоні кожної людини

06 СЕРПНЯ 2018 14:07

Як повідомляє This is Insider, в ньому опинилися малокалорійні білокачанна і китайська капуста. Вони багаті кальцієм, залізом, клітковиною. Цвітна капуста від них не відстає. У ній, крім клітковини, є важливі елементи - фолієва кислота, вітаміни В6, С, К і калій.

Вітаміни С, В6, фолієву кислоту, калій і цілих 5 грамів клітковини можна знайти в кольрабі, а брюссельська капуста - унікальне джерело глюкозинолатів і ізотіоціанатів, які можуть допомогти знизити ризик розвитку певних видів раку. У ній можна знайти клітковину, фолієву кислоту, вітаміни A, C, K, B6, залізо, калій.

А в тарілці гарбузової каші міститься більше калію, ніж в бананах, кажуть експерти. За яскравою зовнішністю ховається бета-каротин (попередник вітаміну А), важливий для підтримки гостроти зору. Крім цього, в гарбузі багато клітковини, вітамінів B6, C, E і заліза.

Вагітним жінкам рекомендується їсти броколі через високий вміст вітаміну С і фолієвої кислоти. До того ж, ряд досліджень пов'язував брокколі зі зниженим ризиком раку.

З точки зору користі, з броколі може потягатися, мабуть, тільки шпинат. У ньому міститься каемпферол, який, на думку дослідників, захищає від раку і ряду хронічних захворювань.

Рукола покращує травлення і може компенсувати нестачу цинку, кальцію і заліза в раціоні. У свою чергу, тарілка нарізаного болгарського перцю дає 300% від денної норми вітаміну С, майже 100% від норми вітаміну А. І ще в ньому є вітамін В6.

А латук взагалі можна вважати суперпродуктом. Одна цибулина вміщує всього 5 калорій і величезну порцію вітамінів і мінеральних речовин.

Петрушка і цикорій необхідні для підтримки оптимального рівня вітамінів, фолієвої кислоти і цинку.

До речі, водяний крес може допомогти знизити ризик діабету 2-го типу, відзначають експерти.

Суспільство, 06.08.2018 14:07