Фото: Pixabay

До України повертаються морози: де у понеділок буде найхолодніше

У понеділок, 19 лютого, погода в Україні буде сонячною, але прохолодною. У деяких регіонах можливі опади.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

За прогнозами синоптиків, вночі у південно-східній частині, вдень на крайньому Заході країни очікується невеликий мокрий сніг та дощ. На решті території без опадів. Вітер — північний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі коливатиметься у межах -1...-6°C, у північно-східних областях стовпчики термометрів опустяться до -9°C. Водночас у південній частині температура повітря буде близько 0°C. Вдень очікується від -2°C до +3°C, у західних областях +2...+7°C.

У Києві та області опадів не передбачається. На Київщині температура вночі становитиме -1...-6°C, вдень від +2°C до +3°C. У столиці вночі прогнозується -3...-5°C, вдень 0...+2°C.

Раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що останній місяць зими в Україні буде досить теплим, однак з температурними гойдалками. Вже з другої половини лютого стовпчики термометрів часто підійматимуться вище нуля. Проте очікуються хуртовини, штурмові вітри та навіть грози.

Нагадаємо, протягом 2023 року у Києві зафіксували майже 50 температурних рекордів. Середньорічна температура у столиці становила +10,8°C. Цей показник на 1,8°C перевищує кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.02.2024 18:38