Фото: Міноборони США

Додаткові пакети військової допомоги: у США зробили несподівану заяву

Сполучені Штати готують для України додаткові пакети військової допомоги. Там також акцентують на довгостроковій підтримці.

Про це заявила під час брифінгу заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх. 

Вона зазначила, що напередодні США оголосили про військову допомогу Україні у сфері безпеки, призначену для забезпечення довгострокової підтримки.

"Наша увага сфокусована на Україні, на тому, що ми можемо зробити, щоби допомогти Україні в цій боротьбі зараз, і як ми можемо продовжувати підтримувати її в довгостроковій перспективі. Ми продовжимо надавати більше пакетів в міру того, як просуватимемося далі", — заявила представниця Пентагону.

Зазначимо, у середу, 19 липня, Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги. Він містить засоби, які допоможуть посилити безпеку українських портів від обстрілів Російської Федерації. Серед багатьох видів зброї та оснащення у новому пакеті містяться засоби забезпечення безпеки портів та гаваней, які мають посилити захищеність портової інфраструктури України.

Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Сполученим Штатам Америки простіше надавати Україні допомогу у вигляді зброї, а не грошей. Проте фінансова допомога від США у формі грантів не збільшує борги України, а також сприяє стабілізації фінансової системи в умовах воєнного стану. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 23:51