Фото: army.mil

Болгарія вперше відкрито передала військову допомогу Україні: туди увійшло багато бронетехніки

Болгарія відправила Україні великий разовий пакет військової допомоги. Туди увійшли 100 одиниць бронетехніки.

Про це повідомляє EurActiv.

Це перше офіційне рішення Софії допомогти Києву важкою технікою

"Це броньована військова техніка, яку купили під час Процесу Відродження і ніколи не використовували. Її зберігання і технічне обслуговування призводить до витрат. Українці подбають про те, щоб ця техніка їм стала в пригоді", — заявив депутат Івайло Мірчев з керівної коаліції.

Зазначається, що після надання бронетехніки Україні Болгарія сподівається замінити її технікою від США. Раніше болгарська армія оголосила про замовлення сучасної західної бронетехніки для піхоти майже на 1 мільярд доларів, але процедура ще не завершена.

Нагадаємо, Україна та Болгарія підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України. Це відбулося після зустрічі президента Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим. Декларація також закріплює готовність Болгарії продовжувати надавати політичну і матеріальну підтримку України як з боку Альянсу, так і на двосторонньому рівні стільки, скільки буде потрібно.

Раніше Зеленський на зустрічі з представниками болгарських політичних кіл, громадськості та ЗМІ заявив, що від початку повномасштабної війни Росії проти України українські Сили оборони звільнили близько 1900 міст і сіл.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 21:55