ДПСУ: Протягом року 24 громадянина РФ попросили статус біженця

11 ВЕРЕСНЯ 2018 11:15

Все більше громадян Російської Федерації просять притулку в Україні, адже переслідування і репресії за політичні погляди щодня посилюються. Так лише протягом року 24 громадянина РФ звернулися до прикордонників під час перетину кордону про надання статусу біженця.

Один з таких випадків стався на днях: на ділянці відділу прикордонної служби «Золочів», що на Харківщині, співробітники Держприкордонслужби затримали громадянина РФ. Чоловік намагався незаконно перетнути державний кордон з Росії в Україну та в подальшому попросив притулку в нашій державі.

«Прикордонники Харківського загону затримали росіянина 1994 року народження відразу, як він перетнув державний кордон. У ході з’ясування обставин порушення чоловік звернувся до представників Держприкордонслужби з проханням про надання йому статусу біженця. В розмові він пояснив, що в себе на Батьківщині активно протидіяв агресивній державній політиці і за свої політичні погляди піддавався переслідуванням з боку російських правоохоронних органів та зараз знаходиться в розшуку на території РФ», – йдеться на сайті Держприкордонслужби.

Саме тому, задля збереження свого життя, чоловік вирішив перетнути державний кордон поза пунктом пропуску та звернутися за наданням статусу біженця. На даний момент, після завершення всіх процесуальних процедур, громадянина РФ передано представникам міграційної служби України.

Суспільство, 11.09.2018 11:15