Духовенство під крилом РФ: Панотець із «ЛНР» відпочиває на Мальдівах

23 ЛЮТОГО 2019 12:22

Духовенство під крилом спецслужб Російської Федерації це далеко не новина. Погони під рясою (хоч військового, хоч представника спецслужб) для служителя РПЦ – це звична практика. Адже останні п'ять років Росія довела до зубожіння населення, яке проживає на тимчасово окупованій території і територіях в межах Донецької та Луганської областей, які не підконтрольні українській владі. Як результат таких дій, спецслужби країни-агресора створили ідеальні умови для псевдоцеркви, за допомогою якої можна управляти людьми, пропагувати «руский мир» та налаштовувати проти народу України, які «розіп’яли маленького хлопчика».

Один з центрів цього розквіту - Свято-Миколаївський собор Української православної церкви Московського патріархату в Кадіївці (колишній Стаханов), що відноситься до Сєверодонецької єпархії. Храм непростий, йому, за словами настоятеля, допомагає аж сам міністр оборони РФ Шойгу. Про це йдеться на сайті газети «Луганщина.ua».

«... несподівано зі мною зв'язалися представники міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який висловив бажання допомогти нашому храму. Виявилося, що в Стаханові жила його мама і була прихожанкою нашого храму, тут же хрестила в 1959 році чотирирічного сина, майбутнього міністра оборони Росії », - повідомляв архімандрит Діонісій (Тівяков) в березні 2016.

Сьогодні уже видно, наскільки «важливу» допомогу надав Шойгу. Він достатньо наповнив кишені панотців, а вони не роздумуючись продалися як Юда Іскаріот за «тридцять срібняків».  Один з таких, звичайно «за пожертви прихожан», laugh відпочив на початку жовтня минулого року тиждень – у Туреччині, і в кінці січня цього року - на Мальдівських островах. Тому не дивно, що до/підчас/після окупації Донбасу запоребрикову духовність цей 34-річний батюшка зустрів з широкими обіймами.

Варто зазначити, що разом з іншими прислужниками УПЦ МП отець Діонісій брав участь в різних заходах окупаційної адміністрації. І виявився незабаром в базі «миротворця» як пособник терористів.

Суспільство, 23.02.2019 12:22