Експерти розповіли, як розпізнати підвищений в крові цукор

17 ЧЕРВНЯ 2019 15:41

 

Як зазначає Insider, наприклад, постійне відчуття втоми, зниження якості зору, сильна спрага можуть бути маркерами підвищеного цукру. Взагалі, висока концентрація цукру спостерігається не тільки при діабеті.

Це відбувається при інфекціях, низькому рівні активності, стресі, споживанні вуглеводів в великих кількостях, наявність муковісцидозу, на тлі прийому бета-блокаторів сердечниками.

Фахівці підкреслюють: у міру того, як в тілі поступово підвищується рівень цукру, починають перевантажуватися нирки, адже їм доводиться фільтрувати весь цукор.

Надлишок цукру виходить з сечею - звідси постійні позиви до сечовипускання. Брак рідини тіло намагається заповнити, викликаючи сигнал «спрага». І це замкнуте коло.

Крім іншого, при високому цукрі сповільнюється кровотік, що гальмує процеси загоєння ран, підвищує ризик інфекцій сечовивідної системи.

А ще високий рівень цукру впливає на гормони, важливі для роботи мозку. Підсумок - часті головні болі. Наприклад, мова йде про адреналін і нор-адреналін, які змушують кровоносні судини мозку розширюватися і звужуватися.

Суспільство, 17.06.2019 15:41