Епідемія нового психічного відхилення захоплює світ

06 СЕРПНЯ 2018 15:49

Бостонська медична школа встановила, що багато людей вирішуються на пластичні операції, відштовхуючись від того, як виглядають після використання фото-фільтрів в мобільних додатках. Даний феномен вже охрестили "Snapchat дисморфия", передає The Tech Times.

Сьогодні будь-яка людина може перетворитися для фотографії за допомогою фото-фільтрів. Шкіра може стати більш гладкою, зміниться колір обличчя, розріз очей. Пластичні хірурги констатують: все більше людей спираються на результат ретуші власних фото, приходячи на консультації. Пацієнти хочуть мати великі очі, більш повні губи і тонше ніс.

Наприклад, за даними Американської академії лицьової пластики і відновної хірургії, приблизно 55% клієнтів пластичних клінік звертаються до лікарів, так як хочуть виглядати краще на Селфі. В цілому фахівці відзначають, що молоді дівчата неадекватно оцінюють свій зовнішній вигляд, вважаючи себе недостатньо красивими в реальному житті. Їх оцінка власного тіла відбувається виключно через соціальні мережі, а це веде до зниженим показниками задоволення собою. Адже багато фото-фільтрів представляють в результаті нереалістичні образи краси.

Суспільство, 06.08.2018 15:49