Ердоган проти Трампа: Анкара завдає удару у відповідь

05 СЕРПНЯ 2018 11:05

Арешт американського пастора в Туреччині призвів до «війни» стратегічних партнерів. Анкара прийняла обмежувальні заходи проти США у відповідь на санкції, які Вашингтон наклав на двох турецьких чиновників через справу священика Ендрю Брансона, повідомляє Euro News.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган з обуренням говорив про позицію США в ході свого чергового виступу перед однопартійцями: «Сьогодні я розпорядився, щоб були заморожені всі наявні в Туреччині рахунки американських міністерств юстиції і внутрішніх справ. Туреччина не буде терпіти подібні спроби надати на неї вплив».

Американський пастор Ендрю Брансон знаходиться під арештом в Туреччині з осені 2016 року. Його звинувачують в шпигунстві і в сприянні тероризму: за версією слідства, священик співпрацював з організацією проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого турецька влада звинувачують в спробі держперевороту.

Днями Вашингтон заявив про серйозні порушення прав людини в справі Брансона і вніс в чорні списки турецьких міністра юстиції і главу МВС.

Ця новина обрушила курс національної валюти Туреччини до долара до рекордного мінімуму.

Політика, 05.08.2018 11:05