Фото: ФІФА

ФІФА офіційно отримала "старого-нового" президента

У четвер, 16 березня, у столиці Руанди, у місті Кігалі, відбулися вибори президента Міжнародної федерації футболу. Чинний глава ФІФА Джанні Інфантіно продовжить перебувати на посаді до 2027 року.

Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Джанні Інфантіно тепер виконуватиме свої обов’язки ще чотири роки. Він другий раз поспіль не мав жодних конкурентів, тому процес був виконаний шляхом акламації. Учасники Конгресу формально не віддавали свої голоси, а просто 30 секунд поплескали на знак повної підтримки.

"Бути президентом ФІФА — це неймовірна честь і привілей. Я смиренний і зворушений вашою підтримкою. Це також велика, величезна відповідальність. Я обіцяю вам, що буду продовжувати служити ФІФА, служити футболу в усьому світі, служити всім 211 асоціаціям-членам ФІФА", — заявив Інфантіно після перемоги.

52-річний функціонер вперше був обраний президентом ФІФА в 2016 році, змінивши на посаді Йозефа Блаттера, який пішов у відставку через корупційний скандал. У 2019 році Інфантіно був переобраний на другий термін.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Україна приєдналася до заявки Іспанії та Португалії на проведення чемпіонату світу з футболу у 2030 році. Однак вже 14 березня 2023 року стало відомо, що її виключили із переліку потенційних країн, де може пройти мундіаль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.03.2023 14:19