Фото: Facebook

Україну виключили із заявки на проведення ЧС-2030: знайшли заміну

У жовтні 2022 року Україна приєдналася до заявки Іспанії та Португалії на проведення чемпіонату світу з футболу у 2030 році. Однак вже 14 березня 2023 року стало відомо, що її виключили із переліку потенційних країн, де може пройти мундіаль. Напередодні у мережі ходили чутки про подібне рішення.

Про це повідомив журналіст Роб Харріс у Twitter. У спільній заявці з Іспанією та Португалією Україну замінило Марокко.

За даними ЗМІ, Марокко не змогло приєднатися до переліку країн у заявці на проведення ЧС-2026, оскільки потребувало додаткових млрд доларів на нову інфраструктуру. Однак спільна заявка з Іспанією та Португалією скорочує витрати. 

Таким чином, на право проведення ЧС-2030 буде подано три спільні заявки:

  • Іспанія, Португалія, Марокко;
  • Єгипет, Греція, Саудівська Аравія;
  • Уругвай, Аргентина, Чилі, Парагвай.

​Нагадаємо, напередодні іспанський ресурс AS повідомляв, що Королівська федерація футболу Іспанії (RFEF) і Федерація футболу Португалії (FPF) працюють над варіантом включення Марокко до заявки на проведення чемпіонату світу — 2030. Вказувалося, що в RFEF не бажають, щоби іміджевий скандал, у якому фігурує президент УАФ Андрій Павелко, щодо розкрадання коштів на будівництві заводу зі штучних футбольних полів і можливі санкції, вплинув на шанси затвердження заявки на проведення мундіалю, а тому вирішили залишити Україну осторонь, поки ситуація не виправиться і все не проясниться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 14.03.2023 23:14