Фонд держмайна підозрюють у порушеннях

27 ВЕРЕСНЯ 2021 10:21

Як повідомляє пресслужба відомства, ДБР перевіряє причетність посадових осіб Фонду державного майна України до незаконної приватизації об’єкту критичної інфраструктури країни.

У межах досудового розслідування працівники ДБР перевіряють інформацію щодо незаконної приватизації стратегічного підприємства на Черкащині. Пакет акцій державного підприємства планувався до аукціону за значно нижчою ціною ніж його ринкова вартість - близько 6 млрд грн. 

Як стверджують у Бюро, через таку приватизацію держава також щорічно недотримувала б щонайменше 180 млн гривень гарантованого прибутку.

Посадовці ФДМУ, не зважаючи на застереження від правоохоронних та державних органів влади,  продовжували підготовку до приватизації стратегічного підприємства. У ході проведеня оперативно-слідчих заходів працівники ДБР вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність представників Фонду.

Досудове розслідування триває. За інформацією джерел TrueUA, йдеть про Черкасиобленерго. Саме довкола цього підприємтсва вже тривалий час йдуть війни між великим бізнесом та державою. 

Події, 27.09.2021 10:21